Cituodamas buvusio JAV prezidento Billo Clintono rinkimų kampanijos šūkį, Vengrijos užsienio reikalų ministras Janosas Martonyi pirmadienį (gruodžio 20 d.) Briuselyje pareiškė, kad pats svarbiausias tikslas Budapešto pirmininkavimo metu bus liautis koordinuoti su krize susijusius veiksmus ir imtis ekonominio stabilumo kūrimo.

„Visi žinome garsią frazę „Tai ekonomika, kvaily“. Dabar šis posakis yra kaip niekada aiškus: palikime krizę praeityje ir pradėkime kloti pamatus ateičiai“, - sakė J.Martonyi, primindamas ES vadovų susitikimą, kurio metu buvo įsteigtas nuolatinis euro zonos krizių valdymo mechanizmas.
Tačiau obligacijų rinkų maitvanagiams toliau sukant ratus virš Airijos, Portugalijos, Ispanijos ir Italijos bei paskelbus buvusio Didžiosios Britanijos premjero Gordono Browno prognozes apie dar prastesnius ateinančius 2011 metus, regis, ministro norai gali neišsipildyti.
„Vengrai yra optimistai iš prigimties, kai kas sako, kad mes pesimistai, bet tai tiesiog būdas nuslopinti mūsų optimizmą“, - juokavo J.Martonyi.