Europos Komisijos parengto Europos dienoraščio šiuo metu išleista daugiau nei 3 mln. egzempliorių. 330 tūkst. jo kopijų pristatytos į Didžiosios Britanijos mokyklas, kaip kalėdinės dovanos nuo Komisijos.

Kaip ir visada, šiais metais išleistame leidinyje apstu informacijos apie Europos Sąjungą (ES), karjeros galimybes, vartotojų apsaugą ir aplinkosaugą. Tačiau krikščionis labiausiai papiktino tai, kad mokinio kalendoriuje gruodžio 25 d., kur turėtų būti pažymėta Kalėdų šventė, palikta tuščia, o puslapio apačioje įrašytas sakinys: „Tikrasis draugas yra tas, kuris dalijasi rūpesčiais ir džiaugsmais“.

Kalendoriuje įrašytos musulmonų, induistų, sinkų, žydų ir kinų šventės, Europos Diena ir kitos ES sukaktys, tačiau jame nėra jokių nuorodų į krikščioniškąsias šventes.

Romos katalikų lobistų grupės bei krikščionių demokratų partijos nariai šiais metais jau skundėsi Komisijai dėl Kalėdinio atviruko, kuriame įrašyti žodžiai „Šventiniai sveikinimai“, be jokių nuorodų į krikščionybę.

Anot ES vyskupų konferencijos katalikų komisijos atstovės spaudai Johannos Touzel, krikščioniškųjų švenčių nepaminėjimas „tiesiog stulbina“.