Pagal saugos tarnybų darbuotojų skaičių pirmauja Vengrija, kurioje 10 tūkst. gyventojų atitenka 105 apsaugininkai ir tik 40 policijos pareigūnų. Mažesnis santykis vyrauja Rumunijoje (50 apsaugininkų ir 25 policininkai). Po pastarosios seka Airija, Lenkija, Suomija, Liuksemburgas, Bulgarija, Čekija ir Slovėnija.

Tyrimų duomenimis, mažiausiai privataus sektoriaus apsaugos darbuotojų yra Italijoje, Ispanijoje, Maltoje, Danijoje, Belgijoje ir Lietuvoje.

Tankiausiai apgyvendintose ES šalyse sutelktos didžiausios privačios apsaugos „armijos“. 170 tūkst. privačių saugos darbuotojų dirba Vokietijoje, 165 tūkst. Lenkijoje, 160 tūkst. Prancūzijoje ir 120 tūkst. Jungtinėje Karalystėje. Turkija turi didžiausias privačios apsaugos pajėgas visoje Europoje – 257,192 tūkst. darbuotojų.

„Didžiausias privačių apsaugos tarnybų santykis pastebimas naujose ES valstybėse narėse. Ši tendencija patvirtina valstybių nuolatinius ir ilgalaikius naujų ekonominių tikslų pasirinkimus, kurie glaudžiau susiję su laisvąja rinka, nei tai buvo „senojoje“ Europoje“, - teigiama trečiojoje Baltojoje knygoje.

Tyrimai rodo, kad privačiame apsaugos sektoriuje visoje Europoje šiuo metu įdarbinta daugiau nei 1,630 mln. žmonių (daugiausiai vyrų), palyginti su 2009 m., kuomet darbuotojų skaičius siekė 176 888. Skaičiai sparčiai išaugo, nes vis daugiau įmonių, asmenų ir valdžios institucijų naudojasi privačių apsaugos tarnybų paslaugomis.