Lapkritį EK į „Olaf“ vadovo postą pasiūlė šešis kandidatus, iš jų parlamentas išrinko du - už G. Kesslerį balsavo 27 deputatai, o tarnyboje devynerius metus dirbantis Thierry Cretinas surinko 24 balsus.

G. Kesslerio kandidatūrą rėmė Roma ir parlamento centro-kairiųjų frakcijos atstovai, kurie prieš balsavimą primygtinai reikalavo, kad 11 metų veikiančios tarnybos vadovavimą perimtų žmogus iš šalies. Iki šiol „Olaf“ vadovavo Franzas Hermanas Brueneris, kuris mirė šių metų sausį.

„Italijos vyriausybė ryžtingai pritarė buvusio šalies prokuroro kandidatūrai, kurio patirtis kovojant su sukčiavimu yra labai reikšminga kovos su korupcija ir sukčiavimu atžvilgiu“, - pareiškime teigė Italijos užsienio reikalų ministras Franco Frattini.

54-erių metų buvęs kovos su mafija prokuroras šiuo metu yra Europos regioninių teisėkūros asamblėjų konferencijos pirmininkas ir savo gimtojo miesto Trento šiaurės Italijoje autonominės provincijos asamblėjos pirmininkas. Savo gyvenimo aprašyme G. Kessleris mini, kad, be gimtosios italų kalbos, moka anglų ir vokiečių kalbas. Jis taip pat buvo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos vadovas bei 2001-2006 Italijos parlamento narys.