Svetainės Brusselsleaks.com, pradėjusios veikti gruodžio 9 d., pagrindinis puslapis sukurtas tinklaraščių hostingo paslaugas teikiančioje „WordPress“ sistemoje, o jame žmonės raginami anonimiškai atsiųsti svarbius, su ES susijusius dokumentus, naudojantis specialia užkoduota pateikimo forma.

Skirtingai nuo „WikiLeaks“, Briuselio svetainė pati nieko nepublikuos, tačiau tikrins dokumentų autentiškumą ir tuomet perduos juos pasirinktoms žiniasklaidos priemonėms.

Svetainės įkūrėjai planuoja artimiausiu metu paviešinti pirmąjį pluoštą su transporto ir energetikos sritimis susijusių dokumentų. „Kelis dokumentus mes jau gavome per savo svetainę, o tai yra geras ženklas“, - elektroniniame laiške „EUobserver“ pirmadineį rašė „Brussels Leaks“ atstovas.

„Mūsų ideologija pagrįsta tuo, kad ES gali atnešti daug gėrio, tačiau žmonės pagrįstai ja nepasitiki, nes atrodo, jog tiek daug dalykų vyksta už uždarų durų. Bandydami atkreipti dėmesį į tai, taip pat ir į jos klaidas, tikimės, kad ES institucijos pasistengs padidinti skaidrumą ir užtikrins, kad piliečių balsas būtų girdimas ne prasčiau nei pramonės, kuri šiuo metu Briuselyje turi gerokai per daug įtakos, balsas“.

Atstovas pridūrė, kad ES sostinėje „dokumentai yra nutekinami labai dažnai“, tačiau atrodo, jog dėl santykinai nedidelio mieste esančių ES pareigūnų bei diplomatų skaičiaus žmonės nėra linkę viešinti tuos dokumentus, kad nepakenktų savo šaltiniams.