ES ir Indijos strateginė partnerystė prasidėjo nuo Lisabonos sutarties pasirašymo, kuria ES suteikti didesni įgaliojimai užsienio ir saugumo reikaluose.

Bendradarbiavimas kovoje su tarptautiniu terorizmu, įskaitant tarpvalstybinį terorizmą, yra vienas iš svarbiausių Indijos ir ES strateginės partnerystės politinių prioritetų. Gruodžio 10 d. aukščiausiojo lygio susitikimo metu ES ir Indija pasirašė bendrą deklaraciją, kuria įsipareigojo didinti kovos su terorizmu bendradarbiavimą.

„ES ir Indija susivienijo kovoje su teroristinių aktų keliamomis grėsmėmis tarptautiniam saugumui ir taikai“, rašoma deklaracijoje.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy, minėdamas teroristinius išpuolius Londone, Madride ir Mumbajuje, sakė, kad terorizmas neturi ribų, todėl jam būtinas bendras atsakas.

Deklaracijoje pabrėžiama, kad abi partnerės “ragina visas šalis atsisakyti suteikti saugų prieglobstį teroristams ir savo kontroliuojamose teritorijose išardyti jų infrastruktūras“.

ES ir Indija susitarė, kad kova su smurtiniu ekstremizmu yra labai svarbus žingsnis bendroje kovoje su terorizmu. Glaudesnis bendradarbiavimas taip pat numatomas kibernetinio saugumo srityje.