Iš viso konkursui buvo pateikti 45 trumpametražiai filmai – 28 jaunesniųjų dalyvių (15–18 metų) ir 17 vyresniųjų (19–26 metų) kategorijoje – kuriuos vertino Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir „Skalvijos“ kino centro atstovai bei nepriklausomas filmų kūrėjas Tadas Vidmantas. Kiekvienoje kategorijoje komisija išrinko po 3 kūrybiškiausius, originaliausius, geriausiai konkurso temą atitinkančius trumpametražius filmus.

Jaunesniųjų dalyvių (15–18 metų) kategorijoje komisija nusprendė neišskirti 1-3 vietų ir lygiaverčiais konkurso laimėtojais atrinko šių filmukų autorius:

filmo „Sportiniai bateliai“ kūrėjus Artūrą Bagdoną, Martyną Mylę, Arnoldą Dapkų;

filmo „Ką keičia spalvos?“ kūrėją Arną Vitvickį;

filmo „Trikampiai“ kūrėją Edviną Slipkauską.


Jaunesniųjų dalyvių kategorijai skirtas prizinis fondas visiems laimėtojams buvo padalintas po lygiai – kiekvieno filmuko kūrėjams įteikti 1166 litų vertės prizai (specializuotos video ir foto įrangos parduotuvės čekiai).

Vyresniųjų dalyvių (19–26 metų) kategorijoje laimėtojais paskelbti:

1 vieta atiteko filmo „Gyvybė – tai pareiga ir atsakomybė“ kūrėjoms Ramintai Juškaitei ir Miglei Aliukonytei;

2 vieta atiteko filmo „Moteris už vairo – pavojus už kampo?“ kūrėjams Tomašui Steckij, Ernestai Pranckūnaitei ir Dariui Brazdžioniui;

3 vieta atiteko filmo „Visi skirtingi – visi vienodi“ kūrėjams Augustui Jakimavičiui ir Julijai Perekrest.

1 vietos, 2 vietos ir 3 vietos laimėtojams atitinkamai buvo įteikti 2 000 Lt, 1 000 Lt ir 500 Lt vertės prizai (specializuotos video ir foto įrangos parduotuvės čekiai).

Visus konkursinius darbus galima rasti čia

2010-ieji – Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metai. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje šiemet ragino kovoti su visų rūšių netolerancija ir siekė atkreipti dėmesį į asmeninės tolerancijos ir atvirumo svarbą.