„Shahla Jahed pakorimas yra nežmoniška ir žiauri bausmė, kuri turėtų pasmerkta kiek įmanoma griežčiau“, - sakė ji.

Pranešama, kad nuteistoji trečiadienį buvo pakarta Teherane.

„Amnesty International“ teigė, kad ji galėjo būti neteisingai apkaltinta, ir ragino sustabdyti bausmės vykdymą.

Ikiteisminio tardymo metu, praleidusi kalėjimo vienutėje 11 mėnesių, S. Jahed prisipažino nužudžiusi, tačiau teisme savo „prisipažinimo“ atsižadėjo. Teismas tai palaikė dar vienu įkalčiu prieš ją.
Irano teismų sistemos vadovas 2008 m. pradžioje pareiškė, kad būta „procedūrinių pažeidimų“, ir kad bylą reikia peržiūrėti.

Kalbėdamas dar prieš egzekuciją, „Amnesty“ direktorius Vidurio Rytams ir Šiaurės Afrikai Malcolmas Smartas sakė: „Turi būti apsieita be Shahlos Jahed egzekucijos. Mirties bausmė reiškia visišką žmogaus teisių neigimą. Be to, šioje byloje yra rimto pagrindo įtarti, kad ji galėjo būti neteisingai nuteista.“

S. Jahed, sudariusi laikiną santuoką su Nasseru Mohammadu Khani, prieš aštuonerius metus buvo apkaltinta nudūrusi savo vyro nuolatinę žmoną.

Šiitų tikėjimas – pagrindinė Irano religija – leidžia vyrams ir moterims tuoktis sutartam ribotam laikui. Vėliau santuoka netenka galios, tačiau gali būti atnaujinta. Vyrai gali turėti daugiausia keturias nuolatines žmonas, o laikinųjų žmonų skaičius neribojamas. Tuo tarpu moterys vienu metu gali būti ištekėjusios tik už vieno vyro.

B. Lochbihler sureagavo į įvykį, teigdama, kad Irano valdžia „ignoravo daugelio aktyvistų, politikų ir žmogaus teisių gynimo organizacijų protestus prieš jos egzekuciją“.

„Tikrai liūdna, kad Iranas tapo šalimi, kurioje įvykdoma daugiausiai mirties bausmių. Mirtininkų eilėje yra šimtai iraniečių, siaubingose sąlygose kalėjime laukiančių savo bausmės. Irano valdžia neturėtų leisti toliau tęstis tokiai padėčiai ir turėtų atšaukti visas suplanuotas egzekucijas", - teigė ji.