Antradienį vykusioje kasmetinių apdovanojimų ceremonijos metu, Kristalinai Georgievai buvo skirtas „Metų europietės“ titulas. 57-metų bulgarė taip pat paskelbta metų Europos komisare.

Buvusi Pasaulio banko viceprezidentė K.Georgieva, EK komisare paskirta praėjusių metų vasarį, Parlamentui pagrasinus sustabdyti naujų Komisijos narių kolegijos patvirtinimą dėl parlamentarams neįtikusios Bulgarijos pasiūlytos Rumianos Jelenos kandidatūros. Sulaukusi europarlamentarų kritikos, R. Jelena atsiėmė savo kandidatūrą, o Kristalina Georgijeva tapo tarptautinio bendradarbiavimo ir humanitarinės paramos komisare.
K.Georgieva buvo viena humanitarinės pagalbos Haičiui ir Pakistanui iniciatorių, paskatinusi ES atsaką į stichines nelaimes išgyvenančias šalis.

„K.Georgieva Europos komisare tapo beveik atsitiktinai, bet nuo vasario ji padarė didelį įspūdį daugeliui žmonių“, - sakė „European Voice“ redaktorius Timas Kingas.

„European Voice“ apdovanojimų ceremonija vyko per iškilmingą vakarienę Briuselyje. Renginyje dalyvavo daugiau kaip 120 įstatymų leidėjų, politikų ir ES institucijų narių.