„Esu prieš sienų statymą. Mano humaniškumas yra mano svarbiausias dėmuo. Tačiau visiškai aišku, kad Vakarų visuomenė neturi stiprios tapatybės. Norėčiau, kad Europos krikščionys taptų krikščioniškesni, nes tuos, kurie neturi stiprios tapatybės, lengvai nustelbia tie, kurie ją turi“, - perspėjo rabinas.

Rabino nuomonei pritaria daugelis kitų žydų, pavyzdžiui, Izraelio parlamento narys Nachmanas Shai, sakydamas: „Jei paseksite dabartines arabiškojo pasaulio sroves, o jūsų visų šalyse dabar yra musulmonų bendruomenės ir jūs skaitote apie tuos pokyčius, ir ten taip pat juos randate, tuomet suprasite, kad musulmonai krypsta į ekstremalumą, o ne į centrą, ne į kompromisą. Jie išlaiko savo tradicijas. Jie išlaiko savo gyvenimo būdą bei tampa vis religingesni ir vis radikalesni“.

Izraelio požiūris tikriausiai ras atgarsį kai kuriose Europos šalyse, kuriose per pastaruosius dvejus ekonominės krizės metus iškilo antiislamistinės kraštutinių dešiniųjų partijos. Be to, pritarimą tokiai nuomonei paskutiniu metu skatina islamo teroristų sąmokslų pagausėjimas tokiose ES šalyse kaip Belgija ar Vokietija.

Iš kitos pusės, toks požiūris žydų bendruomenėje įsišaknijo dėl nuolatinės kovos, žydams bandant susikurti saugią užuovėją teritorijoje, į kurią istoriškai tiek pat stiprias teises turi vietinė palestiniečių populiacija.