Jo teigimu, veiksmų imtasi, kai Britų nacionalinė partija (BNP) pradėjo internetinę kampaniją, atkreipiančią dėmesį į europarlamentaro sprendimą balsuoti prieš ES taisykles dėl privalomo ženklinimo košerinei mėsai ir „halal“ mėsai. „Halal“ gali būti ir mėsa, išskyrus kiaulieną, kuriai pagaminti gyvuliai skerdžiami išleidžiant kraują, jiems dar esant gyviems.

„Vos jiems pradėjus savo kampaniją, pradėjome gauti itin įžeidžiamus ir agresyvius elektroninius laiškus, kurių tonas labai užgaulus ir grasinantis“, - sakė jis.

Laiškuose europarlamentaras asmeniškai įžeidinėjamas, jam siūloma „grįžti į savo Trečiojo pasaulio šalis, tokias kaip Pakistanas, Iranas ir Afganistanas, tuoktis ir prievartauti tiek mažų vaikų, kiek tik jis nori, bei žudyti vargšus gyvūnus barbarišku „halal“ būdu. Tik nedarykite to čia“.

Europarlamentaras teigia, kad, gavęs virtinę grasinančių laiškų, yra taip susirūpinęs savo šeimos saugumu, kad pasamdė privačius seklius ir apsaugą, kiaurą parą stebinčius jo namus.

Jo rinkiminio štabo vadovė Sue Gillett sakė: „Sajjadas jau kurį laiką stengėsi atkreipti dėmesį į BNP veiklą ir elgesį. Atrodo, jiems tai nelabai patinka.“

BNP atstovas spaudai Johnas Walkeris gynėsi, kad jų istorija paskelbta tik kaip atsakas į paties S. Karimo tinklapyje paskelbtą informaciją.

„Remdamasi paties S. Karimo tinklapiu, BNP paskelbė istoriją, atkreipiančią dėmesį, kad jis palaiko skerdimą pagal „halal“ reikalavimus. Jei S. Karimas, remdamas šį „halal“ barbarizmą, papiktino gyvūnų mylėtojus, taip yra dėl istorijos, kurią jis pats pradėjo savo tinklalapyje, o ne kur kitur. BNP su panieka atmeta visus S. Karimo mėginimus kurti problemas ir šmeižti mūsų partiją“, - sakė J. Walkeris.