Kreipdamasis tiesiai į ES prezidentą belgą Hermaną van Rompuy, kurį anksčiau jau yra palyginęs su „šlapia mazgote“ ir „žemo rango banko klerku“, N. Farage sakė: „Dirbate vienerius metus, ir per tą laiką visa sistema pradėjo byrėti, visur chaosas, o pinigai baigiasi.“

„Pažvelkite į baimę, pažvelkite į pyktį“, - sakė jis. - „Štai vargšas senasis (Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis) Barroso atrodo lyg vaiduoklį pamatęs“.

„Jie pradeda suprasti, kad žaidimas baigėsi, ir vis dėlto, beviltiškai stengdamiesi išsaugoti savo svajonę, jie nori iš sistemos pašalinti visus demokratijos pėdsakų likučius“.

„Jūsų fanatiškumas iškilo į dienos šviesą. Jūs kalbėjote, kad sakyti, jog nacionalinė valstybė gali egzistuoti globalizuotame 21 amžiaus pasaulyje, yra melas“, - europarlamentaras sakė H. van Rompuy. - „Ką gi, Belgijos, kuri jau šešis mėnesius neturi vyriausybės, atveju tai tikrai gali būti tiesa, tačiau visur kitur, kiekvienoje šios sąjungos valstybėje narėje vis daugiau žmonių sako – nenorime tos vėliavos, nenorime to himno, nenorime šios politinės klasės, norime, kad visas šis reikalas atsidurtų istorijos šiukšliadėžėje.“

Tuomet N. Farage sukritikavo ekonomikos ir pinigų reikalų komisarą Olli Rehną, kuris praėjusią savaitę pasiūlė Airijai atidėti pasiūlytus visuotinius rinkimus tol, kol bus priimtas šalies biudžetas.

„Tai kuo, po velnių, jūs save laikote, žmonės?“ - kalbėjo jis. - „Jūs iš tikrųjų labai labai pavojingi žmonės. Jus apsėdęs noras sukurti šią Euro valstybę reiškia, kad jums malonu griauti demokratiją. Atrodo, kad jūs laimingi, kai milijonų milijonai žmonių neturi darbo ir skursta. Nesuskaičiuojami milijonai kentės ir toliau, kad tik galėtų tęstis jūsų euro svajonė“.

Jis pranašavo, kad Ispanijai ir Portugalijai netrukus prireiks finansinės pagalbos, tačiau tuo metu pinigų katilas jau bus išsemtas.

„Tačiau čia rimčiau nei ekonomika“, - pridūrė jis, - „nes jei atimsite iš žmonių jų tapatybę, atimsite iš jų demokratiją, tuomet jums teliks tik nacionalizmas ir smurtas.“

„Galiu tik tikėtis ir melstis, kad rinkos sunaikintų euro projektą anksčiau nei jis grius pats“.
Po pirmojo, plačiai nuskambėjusio savo išpuolio prieš H. Van Rompuy vasario mėnesį, N. Farage buvo oficialiai pasmerktas.