Pagal teismo potvarkį, jei produktas pagamintas iš 100 proc. kakavos sviesto, šis faktas turi būti nurodytas lentelėje apie produkto sudėtį. Teismo sprendimu, pagal 1999 m. ES produktų žymėjimo taisykles nebėra grynojo šokolado apibrėžimo (nors 2003 m. priimtame Italijos įstatyme toks apibrėžimas buvo).

Jei šokolado produktuose yra augalinių riebalų (jų dedama kai kuriose ES šalyse, ypač Britanijoje), etiketėje turi būti parašyta: „Yra kakavos sviesto ir augalinių riebalų“.

ES prekių žymėjimo lentelės įsigaliojo 1999 m. po ginčo tarp šalių, kuriose į šokoladą paprastai dedama augalinių riebalų (pvz., Britanijoje) ir šalių, kuriose šokoladas gaminamas tik su kakavos sviestu (pvz., Belgijoje Italijoje).

ES pritarė teismo nutarimui, motyvuodama tuo, kad teisinga nurodyti dvi Europoje egzistuojančias šokolado gaminimo tradicijas.