O tam, kaip pareiškė prezidentas, reikia kvalifikuoti Rusijos karinių atstovų buvimą Gruzijoje.

"Mes, žinoma, ir toliau dalyvausime Ženevos forume, tikėdamiesi, kad mūsų šios dienos pažadas įtikins Rusiją liautis blokavus šias derybas. Bet mums taip pat reikia politinio dialogo, ir kad tai įvyktų, tarptautinė bendrija turi duoti aiškiai suprasti Rusijos vadovybei, jog dabartinė padėtis visiškai nestabili ir nesutvarkyta", - sakė M.Saakašvilis.

Pasak jo, kad Rusija padarytų kompromisą, turi būti padarytas aiškus pareiškimas apie realiai esamą padėtį.

"Prašome kvalifikuoti Rusijos atstovų buvimą tarptautinių Gruzijos sienų ribose kaip neteisėtą suverenios šalies okupaciją. Daugelis Europos šalių, kaip ir JAV, jau tai padarė", - pažymėjo prezidentas.

"Taip pat reikia kvalifikuoti kaip etninį valymą tas žiaurias karines kampanijas, kurių aukomis jau tapo šimtai tūkstančių Gruzijos gyventojų", - sakė M.Saakašvilis.

"Mūsų konstruktyvus pažadas neturės laukiamo poveikio, jeigu mūsų draugai Europoje nepasakys tiesos. Mes priklausome nuo jūsų", - pridūrė jis.

2008 metų rugpjūtį Rusijos pajėgos užėmė dalį Gruzijos teritorijos, smogusios Tbilisio pajėgoms, kurios mėgino jėga susigrąžinti separatistinės Pietų Osetijos kontrolę. Rusijos pajėgos iki šiol laiko okupavusios 20 proc. Gruzijos teritorijos.