„Reikia europinio ekonomikos valdymo modelio, kuris leistų derinti taupymo priemones su darbo vietų kūrimu“, – teigė Socialistų ir demokratų atstovas George Sabin Cutaş (Rumunija). Jis ragino geriau koordinuoti pinigų ir ekonomikos politiką, išleisti Europos obligacijas, nustatyti griežtas skolų valdymo priemones, taip pat numatyti nuolatinį mechanizmą euro zonai apsaugoti nuo spekuliacijų valiutomis.

Antradienį priimtoje rezoliucijoje apie Europos centrinio banko (ECB) veiklą europarlamentarai pažymi poreikį patobulinti visos ekonomikos valdymą, o ne tik monetarinę politiką. ECB raginamas aktyviau veikti įveikiant skolų krizę ir panaikinti valstybių skolas.

ECB raginamas išpirkti kai kurių ES valstybių skolas panašiai kaip buvo pasielgta Jungtinėje Karalystėje bei JAV. Savo ruožtu europarlamentarai ragina geriau įgyvendinti Stabilumo ir augimo paktą, sukurti ankstyvojo įspėjimo sistemą galimam deficitui nustatyti ir griežčiau užtikrinti, kad valstybės laikytųsi euro zonos taisyklių dėl viešųjų finansų.