Europos Parlamentas aptars biudžeto aklavietę. Pirmadienį nutrūkus deryboms dėl 2011 m. ES biudžeto, šioje sesijoje europarlamentarai aptars susidariusią padėtį kartu su Komisijos pirmininku José Manuel Barroso bei Tarybai pirmininkaujančios Belgijos atstovu. Parlamentas taip pat balsuos dėl rezoliucijos šiuo klausimu.

Informacija apie receptinius vaistus – išsamesnė ir tikslingesnė. Teisės aktai, dėl kurių šioje sesijoje balsuos Europos Parlamentas, užtikrins, kad pacientai gautų geresnę informaciją apie vaistus iš juos gaminančių bendrovių, taip pat griežčiau apribos tokios informacijos teikimą žiniasklaidoje.

Elektros prietaisuose – mažiau kenksmingų medžiagų.
Teisės aktai, dėl kurių antradienį balsuos Europos Parlamentas, dar labiau apribos kenksmingų medžiagų naudojimą elektros ir elektronikos prietaisuose. Dėl to pasiektas Parlamento ir ES Tarybos sutarimas.

Europarlamentarai su ECB prezidentu aptars valiutų karą.
Kai kuriose ES šalyse tebesitęsiant skolų krizei, pirmadienį Europos centrinio banko (ECB) prezidentas Jean-Claude Trichet dalyvaus EP plenarinės sesijos debatuose apie šios institucijos veiklą 2009-aisiais bei tarptautinę valiutų situaciją. Tuo tarpu antradienį Parlamentas įvertins ECB darbą rezoliucijoje.

Europarlamentarai aptars Europos Komisijos programą. Kartu su Europos Komisijos pirmininku MEPs José Manuel Barroso antradienį europarlamentarai aptars šios institucijos 2011-ųjų veiklos programą. Jos prioritetai – Europos socialinės rinkos ekonomikos gaivinimas bei jos tvarumo užtikrinimas, ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo skatinimas, piliečių įtraukimas į ES reikalus, ES vaidmens pasaulyje stiprinimas bei esamų ES politikos sričių efektyvumo didinimas.

Europos Parlamente bus įteiktas LUX kino apdovanojimas. Trečiadienį 11.45 val. Europos Parlamento pirmininkas Jerzy Buzek įteiks šių metų LUX kino apdovanojimą. Dėl jo varžosi trys filmai: Akadimia Platonos (rež. Filippos Tsitos, Graikija ir Vokietija), Die Fremde (rež. Feo Aladag, Vokietija) ir Illégal (rež. Olivier Masset-Depasse, Belgija).

M.Saakašvilis kalbės Europos Parlamente. Antradienį iškilmingą kalbą Europos Parlamente pasakys Gruzijos prezidentas Micheilas Saakašvilis. Jis taip pat dalyvaus EP Užsienio reikalų komiteto posėdyje.

Europarlamentarai vėl skirs dėmesio padėčiai Ukrainoje.
Trečiadienį Parlamentas dar kartą aptars padėtį Ukrainoje, o ketvirtadienį balsuos dėl rezoliucijos, šia tema.

Bus apribota upinių plekšnių ir otų žvejyba. Baltijos jūroje Europos Parlamentas balsuos dėl reglamento, kuriuo tam tikrose Baltijos jūros zonose, taip pat Beltų ir Zundo sąsiauriuose bus draudžiama laivuose laikyti sužvejotas upines plekšnes ir paprastuosius otus.