Kopenhagos klimato kaitos konferencijoje, vykusioje 2009 m. gruodį, išsivysčiusios valstybės pažadėjo besivystančioms šalims „sparčiai pradžiai“ 2010–2012 m. laikotarpiu skirti 30 mlrd. dolerių, o iki 2020 m. suma turėtų pakilti iki 100 mlrd. dolerių per metus.

Iš viso per trejus metus ES dalis turi sudaryti 7,2 mlrd. eurų. Ataskaitoje teigiama, kad šįmet ES skyrė 200 mln. mažiau, nei turėjo, o iki 2012 m. pabaigos iki pažadėtos sumos gali trūkti 357 mln. eurų, Italijai ir dar trims valstybėms narėms neperdavus reikalingų lėšų. Vis dėlto ataskaitoje teigiama, kad šios šalys visiškai atsižadėti įsipareigojimų neketina ir planuoja padengti trūkumą per ateinančius dvejus metus. Šalys narės šiuo metu bando susidoroti su savo valstybės skolomis ir biudžeto deficitais, tad skirti pinigų kovai su klimato kaita darosi vis sudėtingiau.

Ministrų patvirtinta ataskaita bus pristatyta Kankune, kur lapkričio 29 d. prasidės derybos dėl klimato kaitos, o vienas iš svarbiausių klausimų bus jos finansavimas.