„Balansuojame ties išgyvenimo riba... Bet esu įsitikinęs, kad visi kartu įveiksime sunkumus“, - teigė H. Van Rompuy, prieš susitikdamas su Airijos ir Portugalijos, kurioms gali grėsti bankrotas, finansų ministrais, praneša „AFP“.

Anot H. Van Rompuy, euras atsidūrė naujoje „finansinio nestabilumo“ zonoje visų pirma dėl dar labiau paaštrėjusios ekonominės krizės Airijoje ir dėl nesikeičiančios Graikijos, Ispanijos ir Portugalijos finansinės padėties.

Airijos vyriausybė pranešė, kad ji nesieks finansinės ES paramos, tačiau vis daugiau specialistų teigia, kad Airija, kaip ir Graikija, kuriai paremti ES šiais metais numatė skirti 110 mlrd. eurų paskolą, bus priversta tai padaryti, praneša „BBC“

Airijos ministras pirmininkas Brianas Cowenas pabrėžė, kad nėra jokios kalbos apie ES ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansinę paramą. Pasak jo, Airijos valdžios institucijos numačiusios aiškų planą, kaip išspręsti šalies problemas.

„Per artimiausias savaites paskelbsime, kaip planuojame mūsų biudžetą suderinti su euro zonos šalims keliamais reikalavimais“, - sakė B.Cowenas.