ES biurokratai, skirdami šimtatūkstantinę paramą Italijos regiono kultūros paveldo puoselėjimui, turbūt įsivaizdavo kaimo dailės ir amatų, gal net vietos kulinarijos gėrybių populiarinimą. Žymaus atlikėjo E. Johno koncertas turbūt tikrai neįėjo į šį sąrašą, skelbia dienraštis.

Dabar Briuselis turi atlikti tyrimą ir išsiaiškinti, kiek iš paramai skirtų 750 tūkst. eurų buvo išleista prisivilioti atlikėją koncertuoti Neapolyje. „Mes žinome, kad rengiant koncertą buvo naudojamos ES lėšos ir turime ištirti, ar toks lėšų panaudojimas yra tinkamas", - sakė ES atstovas spaudai.

„Šis finansavimas skirtas regioninei plėtrai skatinti. Kultūriniai projektai gali būti įtraukti, tačiau su tam tikromis išlygomis. Jeigu sužinosime, kad lėšos buvo panaudotos netinkamai, paprašysime Italijos atsakingų valdžios institucijų jas nurašyti iš kito finansavimo, kurio pastarieji paprašys", - pridūrė ES atstovas.

Italijos europarlamentaras Mario Borghezio sakė, kad regiono valdžios institucijų sprendimas išleisti paramos lėšas koncertui yra „gėdingas“. Tačiau lėšų paskirstyme dalyvavęs buvęs Kampanijos pareigūnas pareiškė, kad "viskas yra teisėta", o regionas renginiui išleido "tik" 600 tūkst. eurų.

„Nesuprantu, kodėl kilo ši problema. ES jau patvirtino projektą. Šie pinigai buvo skirti miesto rinkodarai, tam tikslui mes juos ir panaudojome. Tik pagalvokite, kiek žmonių koncerto metu apsilankė Neapolyje“, - sakė buvęs regiono turizmo vadovas Dario Scalabrini.

„Neapolio kultūra neturi būti uždaras reiškinys. Be to, E.Johnui pirmą kartą atlikus neapolietišką dainą „O sole mio“, publika verkė neslėpdama emocijų“, - pridūrė D.Scalabrini.