Pavyzdžiui, finansavimas iš ES Kaimo plėtros fondo buvo skirtas Vengrijos šunų hidroterapijos centrui, turinčiam „gerinti šunų savijautą“. Administraciniai pastatai buvo pastatyti, tačiau tušti biurai jau užžėlė žole, o lėšas gavusi kompanija vėl pretenduoja į ES finansavimą naujiems projektams. Vengrijos valdžia tik dabar pradėjo tirti šios kompanijos veiklą.

Tirolio ūkininkai iš to paties fondo gavo 14 tūkst. svarų sterlingų, skirtų „stiprinti ūkininkų emocinį ryšį su kraštovaizdžiu, kuriame jie dirba“.
Visuotinio taupymo metu 4,5 mln. svarų skirti papildomiems limuzinams europarlamentarams, kai šie posėdžiauja Prancūzijoje, nors Belgijoje ir taip išlaikomas didžiulis autoūkis.

Už 4,4 mln. svarų Liuksemburge atidarytas išimtinai ES pareigūnams skirtas kultūros klubas su restoranu, šokių ir vyno klubais.

Tyrimą atlikusios organizacijos „Open Europe“ direktorius Matsas Perssonas aiškino, kad buvo pasirinkti 50 ypač abejotinų projektų kartu su teigiamais finansavimo pavyzdžiais, siekiant parodyti, kaip galima būtų reformuoti ES paramos programas.