Daugiau kaip trečdalyje ES finansuotų regioninės infrastruktūros projektų buvo pastebėta klaidų. Kai kurios klaidos netyčinės, nes ES finansavimo taisyklės dažnai per sudėtingos regioninėms institucijoms ir nedideliems rangovams, kitais atvejais galima įžvelgti sukčiavimą, rašoma metinėje Audito rūmų ataskaitoje.

Dauguma atvejų kaltė priskiriama vyriausybėms bei vietinėms institucijoms, atsakingoms už projektų įgyvendinimą, kurios neįsitikino, ar tikrai visos Europos Komisijai pateikiamos sąskaitos ir važtaraščiai yra tikri ir teisingi. Auditorių teigimu, skubėdamos „įsisavinti ES lėšas“, valstybės narės neretai leidžia netinkamomis pripažintas sąskaitas pakeisti suklastotomis ar klaidingomis sąskaitomis.

Jau 16 metų iš eilės auditoriai, patikrinę visas ES išlaidų ir pajamų sritis, randa biudžete dešimtis kartų daugiau klaidų negu nustatytas priimtinas 3% lygis.

Manoma, kad ataskaita vėl įžiebs diskusijas dėl ateinančių metų ES biudžeto didinimo, o taip pat ir dėl regioninės politikos likimo nuo 2013 m. Didžiausius įnašus į ES biudžetą teikiančios šalys (Vokietija, Nyderlandai ir Britanija) ima vis labiau abejoti šios politikos efektyvumu ir reikalingumu. Lenkija, didžiausia Sanglaudos paramos gavėja, siekia, kad finansavimas nemažėtų.