"Spalio 25 dieną ES vyriausiosios politinės tarybos posėdyje buvo pažymėta pažanga rengiantis Baltarusijos prezidento rinkimams ir pasiryžimas užtikrinti tarptautinių stebėtojų platų dalyvavimą juose. Europos Sąjungos taryboje taip pat buvo svarstomas klausimas dėl mandato derybose su Baltarusijos Respublika, susijusiose su dviem susitarimais: dėl vizų režimo ir dėl readmisijos". - sakė ambasadorius, kalbėdamas XIII Minsko forume.

Pasak M.Popkovo, šios derybos gali prasidėti kitų metų pradžioje.

Ambasadorius taip pat priminė, kad Latvija ir Baltarusija pasirašė susitarimą dėl paprastesnio sienos kirtimo režimo pasienio gyventojams.

"Mes tikimės, kad šis susitarimas Latvijoje bus pradėtas taikyti plačiu mastu kitų metų antrojoje pusėje", - pareiškė diplomatas. Jo nuomone, tai gerokai sustiprins pasienio teritorijų ir savivaldybių dalykinius ryšius.

Minsko forumo pirmininkas Raineris Lindneris savo ruožtu pabrėžė, kad susitarimas dėl ES lengvesnio vizų režimo Baltarusijai turi būti pasirašytas Briuselyje, nepriklausomai nuo to, kai bus vertinami Prezidento rinkimai.

"Vizos turi būti ne 60, o bent 30 eurų", - pareiškė R.Lindneris.