Naujas konfliktas prasidėjo tada, kai V. Reding, komentuodama Prancūzijos ir Vokietijos susitarimą kartu siekti pakeisti ES sutartį ir atimti balsavimo teisę iš šalių, pažeidusių fiskalinės drausmės reikalavimus, pasakė, kad tai, jos manymu, „visiškai neatsakinga“ ir Europos sprendimai negali būti priimami tik tarp dviejų narių.

Nei Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso, nei Prancūzijos prezidentas žurnalistams nepranešė savo pokalbį, kuriame buvo kalbėta apie įžeidimą, tačiau tai padarė Vengrijos premjeras. V. Orbanas teigė, kad J. M. Barroso gynėsi, nubrėždamas aiškią ribą tarp Komisijos pirmininko atsakomybės ir Komisijos narių atsakomybės.

Europos Komisija ramiai žiūri į šį apsižodžiavimą, anot vieno jos atstovo spaudai: „Nereikia atgaivinti praėjusio susitikimo prisiminimų. Bet kokiu atveju, N. Sarkozy žmonės taip pat padarė savo pareiškimus, taigi, kaip mes suprantame, (V. Reding ir N. Sarkozy) dabar atsiskaitę“.

„O dėl pasekmių, už kurias reikės sumokėti, tai N. Sarkozy turėtų apibrėžti, ką jis čia turi galvoje“, - „EUobserver“ sakė šaltinis.
Per praėjusį viršūnių susitikimą didžiausias konfliktas kilo dėl V. Reding pareiškimo, kuriame Prancūzijos vykdomos romų deportacijos buvo lyginamos su Antrojo pasaulinio karo įvykiais.