Sveikatos komisaras Johnas Dalii pareiškė, kad nori visa tai nutraukti. „Mums reikia visiškai uždrausti rūkyti visose viešose erdvėse, transporte ir darbovietėse“, - pirmadienį duodamas interviu Vokietijos dienraščiui „Die Welt“ teigė jis.

Jis atskleidė, kad Briuselis šiuo metu rengia teisės akto projektą, kuris bus pristatytas ateinančiais metais, bei pareiškė, kad išimtys daugiau neturėtų būti toleruojamos, nes kalbama „ne tik apie lankytojų, bet ir darbuotojų sveikatą“.

Belgijoje, kurioje įsikūrusi pati Komisija, klientai gali užsirūkyti kavinėse, jei jose netiekiamas maistas, o Graikijos ministras praėjusį trečiadienį pripažino, kad 2009 m. įvestas draudimas rūkyti nepasiteisino, nes slaptų patikrinimų metu paaiškėjo, kad 8 iš 10 barų atvirai nesilaiko reikalavimų.

Rengiamuose ES teisės aktuose gali taip pat būti numatytas reikalavimas sumažinti nikotino ar kitų toksiškų medžiagų kiekį tabako produktuose.

Komisija ir toliau bandys pasiekti, kad tabako produktai būtų kuo mažiau pastebimi pirkėjams, o jų pakuotės – kuo nepatrauklesnės. Planuojama, kad pakeliai bus visiškai vienodos išvaizdos su spalvotomis įspėjančiomis nuotraukomis, pavyzdžiui, vėžio pakenktų plaučių fotografija, be to, ant jų būtų daugiau informacijos apie produkte esančias nuodingas medžiagas.

„Kuo vienodesnis ir blankesnis bus cigarečių įpakavimas, tuo geriau“, - sakė komisaras.

Dėl šio įpročio kasmet miršta apie 650 tūkst. europiečių.