„Šis mūsų susitikimas Kišiniove išreiškia aiškią ES paramą ir solidarumą su jauna demokratine valstybe, rodančią tvirtą pasiryžimą spręsti didžiulius iššūkius, su kuriais ji susiduria. Mes visuomet palaikysime Moldovą jos demokratijos kelyje – kaip nuoširdus draugas ir kaip patikimas sąjungininkas“, – pranešime spaudai cituojamas ministras.

Susitikime dalyvavo Čekijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Švedijos užsienio reikalų ministrai, Prancūzijos Europos reikalų valstybės ministras Pierre‘as Lellouche‘as ir Europos komisaras ES plėtrai ir Kaimynystės politikai Štefanas Fiulė.

Anot A.Ažubalio, Moldovos draugų grupės, kurios viena pagrindinių iniciatorių yra Lietuva, tikslas – atrasti būdus, kaip Europos Sąjunga galėtų efektyviau padėti Moldovai vykdyti vidaus reformas ir suartėti su ES.

A.Ažubalis taip pat susitiko su Moldovos vicepremjeru Victoru Osipovu ir aptarė Padnestrės konflikto sureguliavimo klausimus, derybų procesą ir situaciją regione. Ministras pristatė Lietuvos pirmininkavimo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai 2011 metais prioritetus ir pabrėžė, kad pirmininkavimo metu Lietuva vadovausis sąžiningumo ir skaidrumo principais.

Lietuvos diplomatijos vadovas Kišiniove taip pat dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje Padnestrės tema su nevyriausybinių organizacijų ir pilietinės visuomenės atstovais.