Maždaug 100 tūkst. žmonių eisena, vadovaujama juodus kostiumus ir kaukes dėvinčios grupės, pasivadinusios Europos spekuliatorių sąjunga (pašaipi užuomina į bankininkus, kuriuos dauguma kaltina dėl dabartinės krizės), nuvingiavo Briuselio gatvėmis.

Į renginį Briuselyje didelės profesinių sąjungų atstovų grupės užsakytais autobusais atvyko net iš tokių šalių kaip Danija. Eisenos maršrute atsidūrę bankai, parduotuvės bei ES institucijų pastatai buvo akylai saugomi. Policija pranešė suėmusi 218 „viešosios tvarkos pažeidėjų“.

„Tai tik kovos pradžia, o ne pabaiga“, - sakė Johnas Monksas, bendrų veiksmų dieną organizavusios Europos profesinių sąjungų konfederacijos generalinis sekretorius.

Kituose Europos miestuose trečiadienį taip pat vyko demonstracijos.
Dubline protestuotojas į parlamento vartus įvažiavo betonmaiše su užrašu „Nuodingas Anglo bankas“. Jis iš karto buvo suimtas. Prie policijos nuovados, į kurią jis buvo nuvežtas, susirinko jo draugų bei palaikančiųjų būrys.

Sunkumų kamuojama Airijos vyriausybė antradienį planuoja skirti dar vieną mokesčių mokėtojų pinigų injekciją nacionalizuotam „Anglo Irish“ bankui.

Portugalijos, kurioje taip pat vyko protestai, ministras pirmininkas Jose Socrates trečiadienį paskelbė, kad vyriausybė valstybės tarnautojų atlyginimus kitais metais sumažins 5 proc. arba daugiau negu 1500 eurų.
Ispanijoje visuotinis profsąjungų streikas vyko pirmą kartą nuo 2002 m. Keliuose šalies miestuose įvyko streikuotojų susidūrimai su policija. Tūkstančiai protestuotojų demonstravo nepasitenkinimą vyriausybės vykdomu taupymo priemonių paketu ir nepopuliariais jos planais reformuoti darbo rinką.

Priešingai negu ankstesnioji valdžia, socialistinė vyriausybė taikiai žiūrėjo į demonstrantus, tarp kurių buvo net 70 proc. viešojo sektoriaus darbuotojų.

Varšuvoje tūkstančiai susibūrė prie vyriausybės rūmų su šūkiu „Ne – apkarpymams, taip – vystymui“. Panašūs mitingai įvyko Kipre, Italijoje, Latvijoje, Nyderlanduose ir Graikijoje.

Šį kartą Graikijoje demonstracijos buvo taikios. Primename, kad šį pavasarį protestuotojams padegus banką Atėnuose, žuvo trys žmonės.