Didžiausi protestai trečiadienį vyks Madride ir Briuselyje, tačiau panašios demonstracijos turėtų vykti ir kitose sostinėse nuo Dublino iki Belgrado.

„Taupymas recesijos metu, taupymas, kai bedarbystė ir taip labai didelė, taupymas, kai ekonomika beveik neauga – visa tai neteisinga“, - pasirengimo akcijai metu sakė Johnas Monksas, Europos profesinių sąjungų konfederacijos generalinis sekretorius.

Organizatoriai teigia, kad Briuselio gatvėmis pro ES institucijų biurų pastatus pražygiuos daugiau kaip 100 tūkst. protestuotojų net iš trisdešimties šalių.

Vietinė žiniasklaida spėja, kad apie 40 proc. miesto autobusų, metro ir tramvajų vairuotojų taip pat dalyvaus eitynėse, todėl daugumoje miesto dalių susidarys spūstys.

Stebėtojai Briuselyje pranešė, kad šį rytą matė iš Danijos, Prancūzijos ir Nyderlandų atvykstančius autobusus, o visoje teritorijoje nuolat patruliuoja didelės policijos pajėgos.

Po eitynių J. Monksas ir kiti profsąjungų lyderiai susitiks su Europos Komisijos vadovu José Manueliu Barroso ir šiuo metu Europai pirmininkaujančios Belgijos premjeru Yvesu Leterme.