Tradiciškai Europos komisarų kolegija antradienio popietę susirenka Strasbūre, kai ten tuo metu vyksta Parlamento sesija. Tačiau Komisijos susitikimas buvo atšauktas dėl to, kad krūva jos narių staiga nebegalėjo dalyvauti: Komisijos pirmininkas José Manuel Barroso turėjo būti Niujorke, taip pat išvyko Catherine Ashton, Andris Piebalgs, Kristalina Georgieva ir Connie Hedegaard.

Na, bent jau Vivianai Reding, įsitraukusiai į kivirčą su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy, nebereikėjo rūpintis, kad Prancūzijos teritorijoje teks vadovauti diskusijai su kitomis ES institucijomis. Kaip pagrindinei Komisijos pirmininko pavaduotojai jai būtų tekę vadovauti susitikimui vietoje išvykusio J. M. Barroso.

Tačiau ir patys europarlamentarai nusprendė, kad gal ir neverta likti Strasbūre, gresiant visuotiniam šalies streikui, visuomet sutrikdančiam lėktuvų ir traukinių eismą. Taigi rugsėjo 23-iajai dienai suplanuotus balsavimus jie perkėlė į spalio mėnesį, kad galėtų viena diena anksčiau išvykti iš miesto.
Jerzy Buzekas, Parlamento pirmininkas, pranešė europarlamentarams, kad išimties tvarka padidins didžiausią leidžiamą atstumą (20 km), kuriam nuvažiuoti jie paprastai gali pasinaudoti tarnybiniais automobiliais su vairuotojais, kad deputatai galėtų išvykti per sieną į Vokietijos ar Šveicarijos oro uostus.
 
„Padarysime viską, kas įmanoma, kad pargabentume jus namo“, - sakė J. Buzekas.
Europos Parlamente visai neseniai sukurta darbo grupė, ieškanti būdų, kaip pagerinti europarlamentarų posėdžių lankomumą. Akivaizdu, kad vienas sprendimų – atsisakyti išvykų į Strasbūrą.

myEP.lt, anksčiau rašė, kad kiekvieną mėnesį iš Briuselio į Strasbūrą vyksta apie 2 tūkst. EP tarnautojų ir vertėjų, apie 1 tūkst. padėjėjų ir 736 Europos parlamentarai, lobistai, Europos Komisijos ir Tarybos atstovai, bei 15 sunkvežimių, vežančių kelis tūkstančius parlamentarų ir tarnautojų darbo dėžių, išmeta apie 20 tūkst. tonų CO2, o tai prilygsta 13 tūkst. skrydžių iš Niujorko į Londoną ir atgal. 48 darbo dienos Strasbūre ir visas "keliaujantis karavanas", atsieina per 690 mln. litų