Šios idėjos autoriai – Guyus Verhofstadtas, liberalų frakcijos europarlamente lyderis, ir Žaliųjų lyderis Danielis Cohn-Benditas – ketina pasivadinti „Spinelli grupe“ pagal Italijos politiką-mąstytoją ir vieną iš ES „tėvų įkūrėjų“ Altiero Spinelli.

Idėją taip pat palaiko Sylvie Goulard, liberalė iš Prancūzijos, ir Isabelle Durant, žalioji iš Belgijos. Ką tik įsikūrusią grupę remia Jacques Delors, Europos federalizmo grandas, vadovavęs Europos Komisijai per vieną iš pačių dinamiškiausių ir veržliausių jos gyvavimo laikotarpių. Grupėje taip pat dalyvauja Mario Montis, buvęs konkurencijos komisaras.

Smulkiau naująją grupę G. Verhofstadtas and D. Cohn-Benditas pristatys trečiadienį.

Grupės veiklos sritis kol kas nelabai aiški, tačiau jos 500 žodžių ilgio pagrindimo rašte nerimaujama dėl tarpvyriausybiškumo (t. y., ES valstybių narių viršenybės priimant sprendimus, o ne bendrųjų Europos institucijų – Europos Komisijos ir Parlamento) stiprėjimo, taip pat teigiama, kad krizės atveju reikalingas bendraeuropinis atsakas.

„Organizacija bus paremta civilinės visuomenės pavyzdžiu, jungianti mąstytojus, akademikus, rašytojus ir politikus, kurie palaiko steigimo manifeste išdėstytus tikslus ir principus“, - rašoma G. Verhofstadto pranešime. Grupė „įrodys gilesnės Europos integracijos svarbą ir priešinsis besikėsinančiam nacionalizmui ir tarpvyriausybiškumui, pradedantiems griauti Europos vienybę.“