Bankas neseniai paskelbė, kad jam tikriausiai reikės apie 25 mlrd. eruų naujo kapitalo; tai lygu net 19% šalies bendrojo nacionalinio produkto. Kreditų vertinimo agentūra „Standard&Poor`s“ paskelbė, kad, jos manymu, bankas slepia tikruosius skaičius ir, jų vertinimu, iš tiesų jam būtų reikalinga apie 35 mlrd. eurų.

Milžiniškos sumos išgąsdino rinkas, todėl bijoma, kad Dublinas turės sunkumų, grąžindamas skolas.
Pirmadienį finansų ministras B.Lenihanas susitiko su už konkurenciją atsakingu komisaru Joaquinu Almunia, siekdamas surasti sprendimą, kaip išgelbėti banką, patyrusį didžiausią nuostolį Airijos įmonių istorijoje.

Pagal airių žiniasklaidos pranešimus, prieš išvykdamas į Briuselį, B. Lenihanas pirmadienį pabrėžė, kad „čia paprasčiausiai ne tas atvejis“, kai banko gelbėjimas gali priversti bankrutuoti šalį, ir kad skolos, perkeltos nuo privačių rankų ant valstybės pečių, yra „erzinančios, bet sutvarkomos“.

„Banko vadovybė pateikė pasiūlymą, kad, jei bankui būtų leidžiama užsiimti skolinimu, tai galėtų dar sumažinti kaštus mokesčių mokėtojams“, - kalbėjo jis.

Vyriausybė dabar turi du pasirinkimus: per tam tikrą laikotarpį nutraukti banko veiklą arba padalinti jį į dvi dalis, „gerą banką“ ir „blogą banką“, kaip siūlo „Anglo Irish“ vadovybė.
Europos Komisija savo nuomonę pareikš iki rugsėjo pabaigos.