Europos Parlamente – J.M. Barroso kalba apie Sąjungos padėtį
Antradienio rytą Europos Komisijos pirmininkas José Manuel Barroso pasakys pirmąją istorijoje oficialią kalbą Europos Parlamente apie Sąjungos padėtį.

Romų iškeldinimas kelia europarlamentarų susirūpinimą
Šią vasarą Prancūzija išsiuntė šimtus romų iš savo teritorijos į Rumuniją ir Bulgariją. Šioje sesijoje europarlamentarai aptars su Europos Komisijos atstovais, ar taip pasielgusios Prancūzijos ir kitų ES šalių valdžios institucijos nepažeidė ES judėjimo laisvės principo bei pagrindinių teisių. Parlamentas taip pat balsuos dėl rezoliucijos šiuo klausimu.

EP aptars pagalbą nukentėjusiems nuo potvynio Pakistane
Kai kurių europarlamentarų manymu, ES pagalba nuo stipraus potvynio nukentėjusiam Pakistanui turi būti geriau koordinuota bei labiau pastebima.

EP balsuos dėl bandymų su gyvūnais ribojimo
Nauja ES direktyva, dėl kurios trečiadienį balsuos Europos Parlamentas, dar labiau apribos bandymus su gyvūnais. Jei Parlamentas pritartų esamam sutarimui su ES Taryba, atsakingos šalių valdžios institucijos prieš kiekvieną bandymą su gyvūnais turės įvertinti, ar jis būtinas ir ar nėra geresnės alternatyvos.

Malio prezidentas pasakys kalbą Europos Parlamente
Didžiausios Vakarų Afrikos valstybės Malio prezidentas Amadou Toumani Touré antradienio vidurdienį pasakys iškilmingą kalbą Europos Parlamente.

EP aptars pažangą derybose dėl Kovos su klastojimu susitarimo
Derybos dėl daugiašalio Kovos su klastojimu susitarimo (ACTA) trečiadienį atsidurs Europos Parlamento dėmesio centre. Dešimtasis šių derybų raundas buvo surengtas rugpjūčio 16-20 d Vašingtone. Šis susitarimas leis geriau užtikrinti intelektines teises, taip pat kovoti su prekių klastojimu ir piratavimu.

Žiniasklaidos laisvės tema – vėl EP darbotvarkėje
Saviraiškos ir informacijos laisvės klausimai, taip pat valdžios ir žiniasklaidos santykis antradienio vakarą atsidurs Europos Parlamento dėmesio centre. Šį klausimą europarlamentarai aptars kartu su Europos Komisija. Rezoliucija nenumatyta.

Kovoti su gėjų porų diskriminavimu padėtų ES teisės aktas
Tos pačios lyties poros, kurių santuoka ar partnerystė pripažinta bent vienoje ES šalyje, išvykusios į kitą Sąjungos šalį dažnai patiria diskriminavimą, nes ne visos šalys pripažįsta jų santuoką ar partnerystę. Grupė Žaliųjų, Europos vieningųjų kairiųjų bei kitų frakcijų europarlamentarų šioje sesijoje paragins Europos Komisiją pasiūlyti teisės aktą, kuris užkirstų kelią tokiai diskriminacijai.

ES parama darbo netekusiems turi būti išmokama greičiau
ES institucijos galėtų perpus sumažinti laiką, per kurį iš darbo atleisti žmonės gauna ES Prisitaikymo prie globalizacijos fondo paramą. Tai teigiama rezoliucijos projekte, dėl kurio šioje sesijoje balsuos Europos Parlamentas.

Ginklų eksportas kelia europarlamentarų susirūpinimą
V. Landsbergis ir L.L. Andrikienė kartu su dešimčia kitų europarlamentarų šioje sesijoje pateiks klausimą žodžiu ES Tarybai apie Sąjungos šalių vykdomo ginklų eksporto kontrolę. EP narių nerimą sukėlė Prancūzijos sprendimas parduoti Rusijai kelis karo laivus.

Euro monetų kokybė bus atidžiau tikrinama Eurų ir euro centų monetos kalamos atskirose ES šalyse ir kol kas nėra bendros jų tikrumo tikrinimo sistemos. Taip ne tik sukuriama palanki terpė monetų padirbinėjimui, bet ir gadinami prekių pardavimo automatai. Europos Parlamento balsavimui teikiamas reglamentas įgalins ją sukurti. Ši sistema leis išimti iš apyvartos padirbtas bei nekokybiškas eurų ir euro centų monetas.

EP įvertins žmogaus teisių padėtį Irane
Ketvirtadienio popietę europarlamentarai aptars žmogaus teisių padėtį Irane, taip pat balsuos dėl atitinkamos rezoliucijos.

Ar tikrai valgome klonuotų gyvūnų mėsą?
Atsakydama į europarlamentarų susirūpinimą, Europos Komisija šioje sesijoje pakomentuos pranešimus apie tai, kad klonuotų gyvūnų palikuonių produktai galėjo patekti į ES rinką. Rezoliucija nenumatyta. Europos Parlamentas jau kurį laiką siekia, kad klonuotų gyvūnų ir jų palikuonių produktai būtų uždrausti ES teisės aktais.