"Ginklų eksporto politika Europos Sąjungoje šiuo atveju apima konkretesnį turinį - kalbama apie puolamosios aukštų technologijų ginkluotės eksportą iš ES į trečiąsias šalis, kuomet tai gali sukelti grėsmių kai kurių valstybių narių Vidurio Europoje suverenioms pozicijoms ir politiniam saugumui", - dėstė V. Landsbergis. - "Žinoma, tai Europos solidarumo dalykas, tad svarstytinas ne mažiau kaip Taryboje, ir jis neturi būti sumenkintas – naudojant šiek tiek veidmainystės – kaip "grynai biznis"", - pažymėjo jis.

Europarlamentaras teigė, kad šis dalykas Europos Parlamente turi būti svarstomas su didžiu jo svarbos ir atsakomybės pajutimu ir paragino ELP frakciją bei visus kolegas "vengti čia bet kokios veidmainystės ir neskaidrumo – apie ką kalbama, – net jei tai būtų pridengta nelemtuoju "politiniu korektiškumu", kuris iš tiesų reiškia politinį paklusnumą ir autocenzūrą".

"Mistralis" parduodamas Rusijai

"Mistral" tipo karo laivo pirkimo iš Prancūzijos sutartį Rusija gali pasirašyti Paryžiuje karinės jūrų technikos ir ginkluotės parodoje "Euronaval" šių metų spalyje. Rusijos Karinio jūrų laivyno vyriausiasis vadas Vladimiras Vysockis yra pareiškęs, kad Rusijai iš Prancūzijos karo laivo reikia norint gauti modernių kovos laivų statybos technologijas.