Trečiadienį (rugpjūčio 25 d.), po apsilankymo nuo potvynių nukentėjusiose šiaurinėse šalies teritorijose, kalbėdama su žiniasklaidos atstovais K.Georgieva sakė, kad rugsėjo 10 d. ES užsienio reikalų ministrai susitikime svarstys galimybę Pakistano prekybai taikyti ES Bendrąją lengvatų sistemą (BLS), potencialiai sumažinti importo tarifus tekstilės produktams ir padėti atgaivinti šalies ekonomiką.

Tačiau, anot K.Georgievos, nepaisant stichinių nelaimių masto, ES taikydama BLS privalo vadovautis tinkamais šalies valdymo kriterijais.

„Norime įsitikinti, kad šie mainai yra lygiaverčiai, nes taikydami BLS, atveriame platesnes galimybes, kurios ne tik padidins Pakistano produktyvumą, bet ir patobulins darbo sąlygas darbuotojams, kurie dirbdami demokratinėje šalyje sukurs atvirą integracinę visuomenę“, - teigė Kristalina Georgieva.

EK ir ES11 šalys pasižadėjo suteikti 220 mln. eurų humanitarinę pagalbą, o dar septynios valstybės narės į Pakistaną siunčia vandenį, higienos reikmenų rinkinius ir palapines.