EK atstovas spaudai Ferranas Tarradellas Espuny pirmadienį, rugpjūčio 16 d., pareiškė, kad EK buvo „pati dosniausia aukotoja“ ir „pirmoji aukotoja, kuri suteikė pagalbą“, per praėjusias dvi savaites skirdama 40 mln. eurų maistui, palapinėms, antklodėms ir higienos priemonių rinkiniams įsigyti.

Jis užsiminė, kad ruošiamasi skirti ir daugiau pinigų: „Komisija nagrinėja galimybę padidinti mūsų įnašą. Pakistano tragedija tokio masto, kad mes ir toliau turėsime skirti paramą bei teikti pagalbą vietoje.“

Jis taip pat pažymėjo, kad už humanitarinės pagalbos teikimą atsakinga komisarė Kristalina Georgieva dėl šios stichinės nelaimės, o taip pat dėl gaisrų Rusijoje „nutraukė savo atostogas ir grįžo į Briuselį“.

Tą pačią dieną JAV ir Jungtinės Karalystės (JK), kurios kolonija anksčiau buvo Pakistanas, pateikti skaičiai rodo, kad dosnumu jie jau pralenkė EK.

JAV kol kas prisidėjo 59 mln. eurų, pirmadienį pranešė Valstybės departamento atstovas spaudai Philipas J. Crowley. JK Ministro Pirmininko pareigas laikinai einantis Nickas Cleggas pareiškė, kad vyriausybė pasiūlė skirti 38 mln. eurų, o britų humanitarinės pagalbos agentūros surinko dar 18 mln.