Narvoje pastaruoju metu sklando būtent tokie gandai. Vieni mano, kad į eurus nebus keičiamos mažesnės nei 1 krona vertės pinigai, o jei ir bus keičiami, tai žemesniu kursu. Kiti kalba, kad įvedant eurą kainos parduotuvėse padidės, nes bus apvalinamos į didesnę pusę.

Dėl tokių gandų Narvos močiutės su savo anūkais gali plūstelėti į vienintelį miesto banką, kuriame įrengtas monetų keitimo aparatas, keisti savo sutaupytų monetų į banknotus. Kodėl su anūkais? Todėl, kad jiems monetų keitimo į banknotus paslauga – nemokama. Daugelis Narvos gyventojų jau suskubo Estijos kronas išsikeisti į eurus – dėl to jau šį rudenį gali imti keistis valiutų kursas miesto gyventojų nenaudai.

Valiutų keityklos šiame pasienio mieste keičia valiutą pagal tokį kursą, kokį nori. Gyventojai nerimauja, kad įsivedus eurą kils kainos ar brangs rublis.

Narvoje gyvenantiems estams rusiška valiuta išlieka svarbi, nes anapus upės ja atsiskaitoma kasdien. Todėl rublio kursas vietiniams žmonės čia labai aktualus. Dienraštis perspėja, kad estų valdžia turi būtinai sutramdyti panašių gandų skleidimą, nes jų rezultatus parodo senyvo amžiaus Narvos gyventojos ketinimai gruodį iškeisti visas savo santaupas į rublius.