Priemonių rinkiniu užtikrinamos nediskriminacinės galimybės gauti finansavimą, ribojama priemonių trukmė ir aprėptis, nustatomas su rinka siejamas atlygis ir tinkamos apsaugos priemonės galimiems konkurencijos iškraipymams sumažinti.

Į priemonių rinkinį įtrauktos trys finansų rinkų stabilizavimo priemonės: nelikvidaus turto perpirkimo priemonė, pagal kurią Lietuva iš pagalbą gaunančių bankų už grynąsias lėšas arba vyriausybės vertybinius popierius perims tam tikrų kategorijų bankų turtą; kapitalo restruktūrizavimo priemonė, pagal kurią kredito įstaigoms subordinuotomis paskolomis teikiamas naujas kapitalas kapitalo bazei stiprinti siekiant išvengti galimų nuostolių; paskoloms ir kitiems pirmaeiliams finansiniams įsipareigojimams (išskyrus tarpbankinius indėlius) už atlygį suteikiama garantijos priemonė. Atlygis atitinka Europos centrinio banko rekomendacijas.

Schema gali naudotis visos Lietuvos rinkoje veiklą vykdančios kredito įstaigos ir filialai. Jos trukmė ir aprėptis yra ribota - nustatytas naudojimosi laikotarpis ir biudžeto apribojimai. Pagalbos gavėjų reikalaujama mokėti su rinka siejamą atlygį, bankams suteiktos paskatos suderintos su viešosios politikos tikslais.

Lietuva įsipareigojo pranešti apie bankų, kurie naudojasi paramos priemonėmis, gyvybingumo atkūrimo arba restruktūrizavimo planus.