Sveiki, esu Jūsų rinkėjas, gyvenu Kėdainių rajone. Niekada nebuvau nei Briuselyje, nei parlamente, girdėjau, rengiate ekskursijas į Europos Parlamentą, tai gal galima sudalyvauti vienoje jų? Ačiū, lauksiu žinių. 
Mikas Vanagas, Kėdainių r.

Tokius laiškus į asmenines kai kurių europarlamentarų pašto dėžutes parašė Miku Vanagu prisistatęs DELFI žurnalistas.
 
Gal dėl to, kad šiuo metu EP – atostogų metas, gal dėl kitų priežasčių į piliečio laišką sureagavo tik Leonido Donskio ir Rolando Pakso biurai.
 
Laba diena, malonu, kad kreipiatės. Mūsų lankytojų grupės yra labai tikslingai renkamos ir labai iš anksto. Dažniausiai vežame tuos lankytojus, kurie būna dalyvavę mūsų skelbiamuose konkursuose, pvz., kaip šis.

Kviečiame sudalyvauti ir, jei laimėsite, pakviesime į kelionę autobusu po Europą aplankant Europos Parlamentą Strasbūre, - jau kitą dieną atrašė L. Donskio biuras. 
  
Už kelių dienų sureagavo ir R. Pakso atstovai: Gerb. Mikai Vanagai, Europos Parlamento narys Prezidentas Rolandas Paksas apgailestaudamas  praneša, kad šiais metais vykstančiųjų lankytojų grupės jau yra suformuotos, kadangi kiekvienas Europos Parlamento narys turi teisę priimti ne daugiau nei 100 lankytojų per metus į Europos Parlamentą Briuselyje ar Strasbūre. Su malonumu lauksime Jūsų paraiškų ekskursijoms kitiems metams“.
 
Į piliečio laišką neatsakė Vytauto Landsbergio, Viktoro Uspaskicho, Justo Paleckio, Zigmanto Balčyčio, Juozo Imbraso, Valdemaro Tomaševskio, Algirdo Saudargo biurai.  
 
Bendravimas su rinkėjais laikomas politiko pareiga, tačiau už nebendravimą nebaudžiama. Tiesa, nors vasarą EP ištuštėja, per šitas savaites darbas nesustoja. Pavyzdžiui, biudžeto komiteto nariai nagrinėja kitų metų biudžetą, gali vykti kai kurių delegacijų susitikimai.