EK nustatytas garso limitas nėra pakankamas muzikos mėgėjams. Mikas Ruplys apie naujai įsigytą ausinuką kalbėjo, kad šio maksimalus garsas buvo per mažas – neįmanoma klausytis muzikos autobuse arba gatvėje.
„Mano paties prielaida – mano ausinuko gamintojas kiek persūdė, ES turėtų leisti tikrai geresnį garsą“, - apie įsigytą pirkinį svarstė M. Ruplys. Panaršęs internete jis surado, kaip reikia išjungti nustatytus apribojimus. „Dabar garsas tikrai geras“, - sako jis.

EK tokių pakeitimų nedraudžia. Tiesiog tylesni gamykliniai garso nustatymai turėtų atkreipti vartotojų dėmesį į pavojų sveikatai. Garsas iki 80 decibelų yra beveik nekenksmingas žmogui, tačiau net ir truputį garsesnė muzika ausinukuose sukelia pavojų klausai. EK skaičiavimais, nuo per garsios muzikos Europoje gali nukentėti apie 10 mln. žmonių.
Pasak UAB „AVAD Baltic“ įmonės, atstovaujančios „Apple“, vadybininko Jono Strupo, vartotojai dėl dėl garso apribojimų nesiskundžia. Be to, „Apple“ grotuvuose galima reguliuoti ne tik įprastą garsumą, kaip ir kituose ausinukuose, bet ir maksimalų leidžiamą decibelų kiekį. Todėl vartotojams nesudėtinga apeiti apribojimus.

Kiti muzikos grotuvai turi dar kitokias galimybes. Kai kuriuose galima pasikeisti regioną, kuriame neva naudojamas grotuvas – iš Europos į JAV, Aziją ir pan. Tokie pakeitimai panaikina apribojimus, taikomus Europos Sąjungoje. Taip pat nustatymus galima pakeisti, prijungus grotuvą prie kompiuterio ir paspaudus kelis mygtukus.

Pasak UAB „Topo centro“ komercijos direktoriaus Andriaus Čekanavičiaus, konsultantai visada įspėja pirkėjus apie naujus EK apribojimus, jei žmonės prekės bandymo metu lieka nepatenkinti garso kokybe, čia pat konsultantai gali pakeisti garso limitus.

EK yra paskyrusi 3 metų pereinamąjį laikotarpį, išparduoti ausinukus be garso apribojimų. Taigi parduotuvėse vis dar galima įsigyti ir vienokių, ir kitokių grotuvų.