Čia pat rašoma, kad EP nori, jog stambių užsienyje veikiančių bankų veiklą reglamentuotų ES mastu, o ne kiekviena valstybė atskirai, o finansinių krizių metų ES turėtų daugiau galių. Taip pat ginčijamasi, ar visos įvairios priežiūros institucijos turėtų persikelti po vienu stogu - į Frankfurtą, tokias idėjas remia europarlamentarai.

Daugiau apie problemas pinigų rinkoje bylojančių ženklų

„FT” taip pat praneša, kad kitas apie didelė krizę pinigų rinkoje bylojantis ženklas yra tas, kad Europos bankai naudoja aukso atsargas tam, kad gautų pinigų Tarptautinių atsiskaitymų banke (TAB). Naujausiame kasmetiniame pranešime TAB informavo apie 346 su auksu susijusių keitimo operacijų pirkimą, praėjusiais metais apie tokias operacijas nebuvo pranešta. Bendra suma, kuri yra 13 mlrd. JAV dolerių, nėra didelė, bet vis tiek yra nevilties ženklas.

Pensija pagal gyvenimą

Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“ informuoja apie Europos Komisijos (EK) pasiūlymą, kad, didėjant prognozuojamai žmonių gyvenimo trukmei, visose 27 valstybėse narėse automatiškai didėtų ir pensinis amžius.

Daugumai valstybių, tarp jų ir Didžiajai Britanijai, kovojant su demografiniais pokyčiais, nulemiančiais tai, kad senyvo amžiaus žmonių yra daugiau nei dirbančiųjų, EK išplatintame dokumente, kuriame išdėstytas šis pasiūlymas, teigiama, kad „padėtis yra netinkama“.

„Nebent žmonės, kadangi gyvena ilgiau, ilgiau ir dirbtų, arba tikėtina, kad nukentės pensijos pakankamumas, arba gali įvykti nepalaikomas išlaidų pensijoms augimas“, - teigiama dokumente.

Migrantai iš naujų ES valstybių didina Londono benamių gretas

Beveik ketvirtadalis Londono benamių yra iš naujųjų ES valstybių – tendencija, nulemta didėjančio nedarbo, kuris ir vėl didina sumažėjusį benamių skaičių sostinėje, teigiama pranešime.

Dauguma gatvėse nakvojančių žmonių atvyksta į šalį ieškodami geresnio gyvenimo, bet dauguma turi menkas galimybes tai padaryti ir kai kuriais atvejais visiškai nuskursta. Nors britų benamių skaičius sostinėje stabilizavosi ir siekia apie 2,5 tūkst., iš 10 Centrinės ir Rytų Europos valstybių atvykę piliečiai sudaro šimtus Londono benamių.

„Chain“ arba „Combined Homeless and Information Network“ duomenų bazė, kurią tvarko benamiams skirta labdaros organizacija „Broadway“, netrukus paskelbs skaičius, kurie byloja apie tai, kad Londone – kuriame gyvena daugiau kaip pusė šalies benamių – gyvena 4 tūkst. benamių. Tai yra akivaizdus benamių skaičiaus padidėjimas, lyginant su prieš tris metus buvusia situacija, kai mieste gyveno 2,5 tūkst. benamių