„Meras tėra ūkvedžiukas miestelio – ar tai Vilnius būtų, ar Klaipėda, ar Ukmergė. (...) Čia klausimus sprendi aukštesniame lygyje“, - apie darbų skirtumus kalbėjo europarlamentaras J. Imbrasas.  

J.Imbrasas prisiminė, kad kai šešerius metus teko dirbti savivaldybės opozicijoje, jis, už 20 Lt įsipylęs benzino, nuo kalno važiuodavo išjungtu motoru.

„Ir labai džiaugdavausi. Kiek turi žmogui, tiek ir užtenka, daugiau gauni, didesni poreikiai atsiranda“, - kalbėjo EP narys.

Už Vilniaus mero darbą negavęs nė 6000 Lt „ant popieriaus“, dabar J. Imbrasas džiaugiasi 6000 eurų – 20 tūkst. Lt- atlyginimu. „Aš niekad tiek gyvenime negavau“, - sakė jis.  

Dar niekada tiek neuždirbo

„Man čia įdomu matyti, kaip gyvena italai, anglai, prancūzai, ką jie mąsto, pasimokyti iš gerosios Europos praktikos - niekas nemaišo. Čia pabūti penkerius metus aš linkiu bet kuriam iš jūsų, netgi priešui didžiausiam – tegul jis pabūna penkerius metus – jis čia daug ką pamatys ir pasimokys“, - kalbėjo J. Imbrasas.   

Politikas jau pasigyrė pradėjęs spręsti rinkėjų problemas. Sulaukęs lietuvių priekaištų dėl Lietuvoje kylančių danų kiaulidžių jis paprašė išsiaiškinti, kaip tai reglamentuoja ES, ar Lietuvoje nepažeidžiamas europinis reglamentas. Antras darbas - pateikta peticija dėl atliekų deginimo gamyklos statybos.
J.Imbraso teigimu, jeigu į EP ateini būdamas teoretikas, neturi praktikos, viską tenka pradėti nuo abėcėlės. Pasak europarlamentaro, jam padeda gamybinė ir savivaldybėje gauta praktika.  

Beje, po penkerių metų kadencijos EP J. Imbrasas neatmeta galimybės bandyti grįžti į Vilniaus mero kėdę: „Jei bus sveikatos, „ukvatos“, jausiuos žvaliai, lakstysiu pasišokinėdamas kaip dabar, tai kodėl gi ne?“