Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis teiravosi komisarės apie ryšį tarp vaikų seksualinių skriaudų apskritai ir homoseksualinių skriaudų, kai berniukus nuskriaudžia suaugę vyrai linkę į homoseksualumą: "Ar tai dalis to paties nusikaltimo, ar sunkesnis atvejis, o gal priešingai, jautresnis, kadangi paliečia homoseksualių asmenų gyvenimo būdą ir galbūt jų žmogaus teises?"

"Internetinė vaikų pornografijos produkcija yra didžiulis verslas, todėl kova bus beviltiška neįvedus bausmių, kurios viršytų pelningumą", – pastebėjo V. Landsbergis. – "O juk aišku, kad fotografijų bei juostų gamyba rinkai pirmiausia pažeidžia išnaudojamo vaiko asmenį ir fiziškai, ir dvasiškai".

Politikas paklausė ir apie homoseksualumo propagavimą tarp vaikų, taip pat per internetą: "Ar tai turėtų būti ribojama teisiniais aktais, kaip mėgino daryti viena šalis narė, dėl to smarkiai kritikuota Europos Parlamente, ar ne?". Tęsdamas klausimą V. Landsbergis pacitavo ištrauką iš ką tik prieš tai nuskambėjusio C. Malmström pasisakymo, kad šio nusikalstamo verslo persekiojimas "neturi nieko bendra su žodžio laisve", ir pasiūlė pasidomėti anų EP debatų stenogramomis.

ES komisarė atsakydama pastebėjo, kad homoseksualūs žmonių ryšiai yra saugomi ES tolerancijos principo ir kad nesą duomenų, jog vaikų seksualinių skriaudėjų tarpe dažnesni būtų homoseksualai.

Papildomam V. Landsbergio klausimui, ar tikrai Europos komisarė galvoja, kad dėmesys išnaudojamiems berniukams yra vienodai dažnas tarp homoseksualų ir heteroseksualų, posėdžiui pirmininkaujanti parlamentarė nebesuteikė laiko.