Kartu su šiuo ženklu galės būti naudojami ir kiti privatūs, regioniniai ar nacionaliniai ženklai. Nefasuotų ir importuotų ekologiškų produktų pakuotes žymėti „Europos lapu“ nėra privaloma. Naujose ženklinimo taisyklėse taip pat reikalaujama nurodyti produktų sudėtinių dalių pagaminimo vietą bei už tikrinimus atsakingos įstaigos kodą.

Veiklos vykdytojams suteikiamas dvejų metų pereinamasis laikotarpis, per kurį jie turi pradėti taikyti šias naujas ženklinimo taisykles.

Už ES žemės ūkį ir kaimo plėtrą atsakingas Komisijos narys Dacianas Cioloşas teigė:„Tikimės, kad naujasis ES ženklas visoje ES taps visuotinai atpažįstamu ekologiškos maisto produkcijos simboliu ir įtikins vartotojus, kad prekės yra pagamintos laikantis griežtų ES ekologinio ūkininkavimo reglamentų. Tikiuosi, kad šie pokyčiai ne tik suaktyvins ekologinio ūkininkavimo sektorių, bet ir dar labiau sustiprins vartotojų apsaugą.“ 

„Europos lapo“, kurio žaliame fone lapo forma išsidėsčiusios ES žvaigždės, dizainas vartotojams perteikia dvi mintis: gamta ir Europa. Komisija ženklo dizainą užregistravo kaip kolektyvinį prekės ženklą. Ženklo dizainą sukūrė Vokietijos studentas Dušanas Milenkovičius; šį ženklą pasirinko daugiausia internetinės apklausos, kuri buvo suorganizuota po ES meno studentams surengto konkurso, dalyvių.