„Visos valstybės savo buvimą ES stengiasi išnaudoti savo valstybės labui: pirmiausia pasimokyti geros kitų šalių praktikos, pasiekti sprendimo visai Europai, kuris būtų naudingas ir mūsų šaliai. Reikia tik stengtis išnaudoti mūsų buvimą EP“, - paklaustas, kokia yra Lietuvos narystės ES nauda, myEP.lt konferencijoje su skaitytojais sakė J. Imbrasas. Tik, jo nuomone, Lietuva neišnaudoja visų narystės galimybių.

„Aš labai pasigendu mūsų ministerijų, valstybės institucijų domėjimosi, stengimosi paagituoti Europos Parlamente už mums naudingus klausimus. Nei viena institucija manęs per metus laiko nieko nepaprašė padėti pasidomėti kokiais nors klausimais, jau nekalbant apie užtarimą Lietuvos tam tikrose situacijoje. dėl to tikrai liūdna“, - sakė europarlamentaras.

Tuo tarp jo kolega Viktoras Uspaskichas praėjusią savaitę teigė, kad EP narys gali ir nedirbti – to beveik „niekas nepastebės“.

„Gali EP ir nedirbti – beveik niekas nepastebės. Matyt, nuo mūsų ne tiek ir priklauso, nes jei tik vaikštai ir būni, klausai, nieko nesakai, didelių pretenzijų ir nėra“, - žurnalistams pasakojo V. Uspaskichas.

Visą J. Imbraso konferenciją galite rasti čia.