Susitarimui dar turi pritarti Europos Parlamentas (EP). Vasarį europarlamentarai balsavo prieš, ir nuo tada JAV neturėjo galimybės tikrinti banko duomenų.

„Šis susitarimas labai, labai reikšmingas, mes labai juo didžiuojamės, – po susitarimo pasirašymo sakė JAV reikalų patikėtinis Europos Sąjungoje Michaelas Dodmanas. – Tai labai svarbus Jungtinių Valstijų ir Europos saugumui.“ Jis pabrėžė, kad nesant susitarimui buvo atsiradusi saugumo spraga.
ES vidaus reikalų komisarė Cecilia Malmstroem sakė esanti optimistiškai nusiteikusi ir tikisi, kad kitą savaitę EP pritars susitarimui ir šis įsigalios nuo rugpjūčio 1 d.

Jos teigimu, susitarimas užtikrina asmeninių duomenų apsaugą, taip pat remia kovos su terorizmu programą, išgelbėjusią ir tebegelbėjančią žmonių gyvybes JAV, Europoje ir kitur.

M. Dodmanas
Šis susitarimas labai, labai reikšmingas, mes labai juo didžiuojamės. Tai labai svarbus Jungtinių Valstijų ir Europos saugumui

Sistema buvo sukurta po 2001 m. rugsėjo 11-osios teroristų išpuolių. Terorizmo finansavimo sekimo programa (angl. Terrorist Finance Tracking Programme) suteikia JAV priėjimą prie Tarpbankinės lėšų pervedimo sistemos, pareigūnai gali patikrinti įtarimą sukėlusią finansų operaciją.

Europos teisės aktų leidėjai labiausiai nerimavo, kad JAV pareigūnai per ilgai saugos asmeninę informaciją (elektroniniai banko mokėjimus ir kt.) ir perduos ją kitoms šalims.

Pagal naują susitarimą, Jungtinės Valstijos sutiko, kad ES atsiųsti pareigūną į Vašingtoną, kuriam bus suteiktas JAV iždo departamento pareigūno statusas ir kuris galės stebėti, kaip JAV pareigūnai naudoja ES piliečių banko duomenis.

ES piliečiams bus suteiktos tokios pačios teisės, kaip amerikiečiams – remdamiesi JAV Privatumo aktu JAV teismuose jie galės užginčyti jų duomenų naudojimą.