Šias derybas jis vadino istorinėmis ir pažymėjo, kad rudenį taip pat laukiama derybų pradžios dėl laisvos prekybos režimo su ES.

M.Saakašvilis priminė, kad tarp Gruzijos ir ES jau yra pasirašytas susitarimas dėl supaprastinto vizų režimo, įsigaliosiantis nuo antrojo pusmečio. Jis išreiškė viltį, kad galų gale įsigalios bevizis režimas tarp Gruzijos ir ES.

Be to, Gruzijos vadovas pranešė apie kai kuriuos artimiausiu metu planuojamus aukšto rango JAV ir ES pareigūnų vizitus į Tbilisį.

"Mūsų užsienio politika tapo labai aktyvi. Laukiami užsienio svečių vizitai vienas po kito. Kai kurių šalių užsienio reikalų ministrai jau lankėsi Gruzijoje. Tuoj atvyks Lenkijos užsienio reikalų ministras, liepos 5 dieną lankysis JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, o liepos 14-ąją, Prancūzijos nepriklausomybės dieną, kartu su mumis minės Prancūzijos užsienio reikalų ministras Bernardas Kouchneras", - sakė Gruzijos vadovas.

Gegužės pabaigoje Europos Parlamentas patvirtinto nepriklausomos komisijos išvadas dėl 2008 m. prasidėjusio karo tarp Gruzijos ir Rusijos. Čia teigiama, kad dėl prasidėjusio karinio konflikto kaltos abi pusės. Po kelias dienas trukusio karo nuo Gruzijos atsiskyrė Pietų Osetija ir Abchazija paskelbusios nepriklausomybę.