Pasiūlymo autorių nuomone, „šviesoforo” sistema padės europiečiams išvengti nesaikingumo, kuris neretai yra diabeto ir nutukimo priežastimi. Taip pat vartotojams bus lengviau orientuotis, kaip konkretus produktas paveiks jų sveikatą.

Jei siūlomas dokumentas įsigalios, gamintojai privalės ant maisto produktų pakuočių pateikti informaciją apie produkto sudėtį (riebalų, sočiųjų riebalų, angliavandenių, cukraus ir druskos kiekį). Aplinkosaugos komiteto nariai reikalauja, kad informacija apie baltymus, ląstelieną, trans-riebalų rūgštis, nanomedžiagas bei alergiją sukeliančias medžiagas būtų nurodoma ir ant restoranuose naudojamų produktų pakuočių.

Tiekiantys mėsos ir pieno produktus, šviežias daržoves ir vaisius privalės nurodyti šių produktų kilmės šalį.

Kai kurie EP nariai mano, kad „šviesoforo” sistema maisto produktams būtų per daug supaprastinta, nors kai kurie iš jų sutinka, kad tai - efektyvus būdas pateikti informaciją vartotojams.

Įvesti „šviesoforo” sistemą pasiūlė Europos vartotojų organizacija (BEUC).
„Nepriklausomi tyrimai rodo, kad spalvotos etiketės vartotojams yra praktiškiausios ir suprantamiausios”, - „BBC News” teigė BEUC generalinė direktorė Monique Goyens.