„Egzistuoja klausimas: ką remiame - ar naujas aplinkosaugos požiūriu draugiškas iniciatyvas, ar kažką, kas yra paremta technologijomis, kurios yra žalingos aplinkai", - „Žaliosios savaitės" metu Briuselyje žurnalistams teigė J. Potočnikas.

ES aplinkosaugos komisaras yra įsitikinęs, kad atsakymus į šiuos klausimus turi lydėti subsidijavimo politikos reformos.

„Aš manau, kad turime galvoti, ką norime pasiekti formuodami agrokultūros, žvejybos politikos gaires. Pavyzdžiui, jei kalbame apie agrokultūros plėtrą, aš manau, kad ūkininkai galėtų padėti mums siekti bendrų tikslų: užtikrinti švaraus vandens tiekimą, išsaugoti biologinę įvairovę, sumažinti anglies dioksido emisiją. Tam reikia kompensacijų", - teigė J. Potočnikas.

Pasak komisaro, Europos Komisijoje šiuo metu yra įpusėjusios diskusijos dėl sprendimų, kurie turėtų būti paskelbti kitąmet. Tai yra susiję su naująja finansine perspektyva, ES strategija iki 2020 metų.

„Jei mes kalbame apie tai, kad siekiame tvaraus augimo, vadinasi, mes turime sukurti tokią politiką, kuri mus vestų ta kryptimi", - sakė J. Potočnikas.

„Žalioji savaitė" - didžiausia kasmet rengiama aplinkosaugos konferencija. Šiemet ji vyko Briuselyje ir buvo skirta biologinei įvairovei.