Europos Parlamento narys Leonidas Donskis visus „Delfi“ skaitytojus kviečia dalyvauti konkurse „Europietiškumas mano akimis“ ir įvairiomis raiškos formomis pasvarstyti, kas jums yra europietiškosios vienybės pagrindas, kas geriausiai simbolizuoja europietiškumą.

Galbūt europietiškumą jums reiškia euro moneta, užsilikusi nuo nesenos kelionės ir „pasiklydusi“ jūsų pinginėje tarp lietuviškų centų, o gal pasas, kurį prieš kelionę užmiršote namuose, tačiau jo keliaujant visiškai neprireikė? O galbūt tai asmenybė ar žmonių grupė, aktyviai reiškianti savo pilietinę poziciją, o gal aktyvi bendruomenė, besinaudojanti savo pilietine teise spręsti aktualias problemas? Galbūt menininkas, savo kūriniais perteikiantis europietiškas vertybes, gyvenęs net ne mūsų laikais, tačiau siuntęs žinią apie tai, kas aktualu ir šiandien? O gal tai mielas kampelis Lietuvoje ar kitoje pasaulio vietoje, kurioje puikiai sugyvena kultūrinės, gyvenimo būdo skirtybės? Konkursas nepateikia jokių kriterijų jūsų idėjoms, išskyrus vieną – jūsų pačių požiūrį ir įžvalgas, kas jums yra europietiškumas.

Neribojame ir konkursui pateiktų idėjų raiškos formų – laukiame nuotraukų su užfiksuotomis akimirkomis, žmonėmis; vietomis, rašytinių esė, tekstų ir eilių; piešinių, video siužetų ir visko, ką tik norėsite pasiūlyti mūsų konkursui.

Konkurso laimėtoją pakviesime į kelionę autobusu po Europą, kurią dovanoja europarlamentaras Leonidas Donskis. Rugsėjo 18-24 dienomis su šaunia kompanija keliausite į Strasbūrą, Prancūziją, kuriame aplankysite Europos Parlamentą. Be to, pabuvosite Prahoje, Vokietijos Švarcvaldo bei Prancūzijos Elzaso regionuose, Amsterdame, Liubeke bei Kylyje, iš kurio keltu parplauksite į Lietuvą. Argi gali būti geresnė proga pasijusti europiečiu?

Visų laiškų lauksime adresu editor@myEP.lt iki rugpjūčio 31 dienos.  Kviečiame dalyvauti!