Pranešimą dėl biržoje kotiruojamų bendrovių direktorių bei finansinių paslaugų sektoriaus atlyginimų nustatymo politikos EP Ekonomikos komitetas rengiasi tvirtinti birželio 22 d., o plenarinę sesiją jis turėtų pasiekti liepos mėnesį.

Subalansuotas atlygis stabdys nepamatuotą riziką

Pranešime siūloma kiekvienoje finansų institucijoje ir bendrovėje, kurios vertybiniai popieriai yra įtraukti į biržos sąrašus, steigti atlyginimų politiką nustatysiantį komitetą. Fiksuotą atlygį gaunantys atlyginimų komiteto nariai neatliktų jokių vykdomųjų funkcijų atitinkamoje finansų institucijoje. Tikimasi, kad atlyginimų politiką formuojant nepriklausomiems komiteto nariams,  nebus vaikomasi perdėta rizika paremto trumpalaikio pelno.

Akcininkai turėtų būti visapusiškai informuojami apie bendrovės atlyginimų politiką ir jiems turėtų būti sudaryta teisė dalyvauti jos formavime, sakoma pranešime. Būtina tinkama kintamojo ir fiksuoto atlyginimo pusiausvyra, o asmeninės premijos neturėtų sudaryti daugiau negu 50 proc. fiksuoto atlyginimo, mano europarlamentarai.

Ilgalaikio stabilumo link

EP pranešėjas Said El Khadraoui (Socialistų ir demokratų aljansas, Belgija) akcentuoja „pavojingą elgesį“ skatinančios atlyginimų politikos peržiūros svarbą, o Sławomir Witold Nitras (Europos liaudies partija, Lenkija) teigiamai vertina siūlymą susieti atlyginimą su ilgalaikiu bendrovės stabilumu.

Carlo Haglundo (Liberalų ir demokratų aljansas, Suomija) nuomone, ES siūlomos priemonės turi būti aptartos Didžiajame dvidešimtuke ir kitose tarptautiniuose forumuose. Politikas palaiko skaidrumo akcininkų atžvilgiu didinimo priemones, tačiau mano, kad jos turi būti savanoriškos, o į procesą neverta įtraukti profesinių sąjungų atstovų.

Vicky Ford (Europos konservatoriai ir reformistai, Jungtinė Karalystė)nuomone, mažoms įmonėms neturėtų būti užkrauta atlyginimų komitetų kūrimo našta.