„Tai yra tragedija į kurią aš neturiu lengvo ir paprasto atsakymo. Man liūdna matyti, kaip bankrotą patiria mano valstybė ir jos teisėsauga, liūdna matyti, kaip akyse prarandamas pilietinis solidarumas ir kaip šalis dar labiau skyla. Bet, deja, turiu nesutikti su tais, kurie ragina visais atvejais tik pritarti teisėsaugai. Vytauto Pociūno žūties istorijoje leiskite ir man pačiam būti ne teisėsaugos pusėje. Kitas dalykas, įstatymais gali būti leidžiama žudyti ir kankinti žmones, kai kuriose valstybėse taip net ir yra. Todėl nepamirškime, kad į demokratijos sąvoką įeina piliečių teisė protetuoti ir reikšti nepasitenkinimą, žinoma, nesmurtinėmis priemonėmis“, - konferencijoje su myEP.lt skaitytojais sakė L. Donskis.

Jo nuomone, romėnų garsusis posakis "dura lex sed lex" (lot.k. žiaurus įstatymas, bet įstatymas) neturėtų būti suabsoliutintas.

„Klysta ir teisėjai. Kitas dalykas, kad tai neturi atverti kelio savivalei ir Linčo teismui. Pripažinkime, situacija yra grėsminga. Tai valstybės politinis ir moralinis bankrotas“, - kalbėjo L. Donskis.